Sidan uppdaterades senast i april 2022

Aktuella projekt

Cloudberry collective
Ett antikolonialt kollektiv med människor som vill utmana koloniala samhällsstrukturer långsiktigt genom (av)lärande, relationsbyggande, kampanjer och aktioner. https://www.cloudberrycollective.org/

Resilienta rörelser
Fyra folkbildare med fokus på strategier för hållbart och långsiktig engagemang. Ni hittar oss på https://resilientarorelser.se och kan även följa oss på Instagram.

Några tidigare projekt

Ett urval ur mitt tidigare ideella engagemang. 

Fossilgasfällan
Roll: Kampanjare. 2017 grundade vi kampanjgruppen Fossilgasfällan som 2019 lyckades stoppa en fossil utbyggnad i Göteborg. Gruppens målsättningar var att stoppa bygget av fossilgasterminalen GO4LNG i Göteborgs hamn, och annan fossil infrastruktur på framfart i Sverige, till förmån för förnybar energidemokrati.

Climate Camp Sweden
Roll: Arrangör. Fyra organisationer stod 2017 tillsammans bakom ett aktionsläger för klimaträttvisa i Biskopsgården, Göteborg. Fyra dagar av workshops, aktionsträningar och relationsbygge avrundades med en kajakaktion i älven. 

Streetgäris, kursutbyte
Roll: Projektledare. Ett spännande samarbete med det katalonska trainer-kollektivet Ulex Project och det växande svenska nätverket Streetgäris. 17 kvinnor och icke-binära reste från Sverige till Katalonien på kurser i hållbar organisering under 2018 och 2019.

PUSH Sverige
Roll: Medgrundare. Som ungdomsrörelse för klimatet ordnade vi Power Shift-konferenser i Sverige från 2012 och därefter grundade vi PUSH Sverige 2013.

Jobb

Mina huvudsakliga uppdragsgivare. Utöver detta har jag föreläst och skrivit texter på uppdrag av ett tjugotal organisationer.

Skiftet
Roll: Kampanjare. Jag arbetar sen 2020 för Skiftet, med att driva kampanjer och stötta aktivister runt om i Sverige. Det kan röra allt från vårdpolitik till klimatpolitik, från att rädda förskolor till att stoppa gruvor och skogsskövling. Jag projektleder även Skiftets utbildning Kampanjverkstan. Läs mer på skiftet.org

Amnesty Sverige
Roll: Kampanjare. 2020 jobbade jag för Amnesty med att samordna kampanjer och stödja deras lokalgrupper. Jag höll även utbildning internt för anställda om klimaträttvisa.

Gastivist Network
Roll: Koordinator. 2019 frilansade jag för det europeiska aktivistkollektivet mot fossilgas, Gastivists. Följ dem på Insta, Twitter och Facebook! gastivists.org

350.org
Roll: Nationell samordnare. 2013-2016 koordinerade jag den internationella klimatorganisationen 350.orgs arbete i Sverige. Främst genom kampanjstrategi, kommunikation och utbildningsarbete inom ramarna för kampanjen Fossil Free Sverige.

Framöver

Om du vill stötta projekt jag jobbar med eller är nyfiken på olika hittepå, hittar du mig på Facebook: facebook.com/oliviaivilo. Jag är dock inte särskilt aktiv i sociala medier, och därför är det svårt att få syn utifrån på vad jag sysslar med. Vill du få kontakt för att samarbeta är det därför bättre att du mejlar mig (se längst ner på sidan).