Aktuella projekt (och min roll i dem)

Jag medverkar i de här projekten på ideell basis vid sidan av mitt lönearbete.

Kursutbyte med Streetgäris
Roll: Projektledare. Ett spännande samarbete med det katalonska trainer-kollektivet Ulex Project och det växande svenska nätverket Streetgäris. Jag samordnar detta projekt där 17 kvinnliga och icke-binära aktivister rest från Sverige till Katalonien på kurser i hållbar organisering under 2018 och 2019. 2020 pågår uppföljningsarbete med redovisning osv.

Resilienta rörelser
Ett kollektiv av folkbildare med fokus på strategier för hållbart och långsiktig engagemang. Ni hittar oss på https://resilientarorelser.se.

Fossilgasfällan
Roll: Kampanjare. Utvecklande engagemang i den kreativa grärotskampanjgruppen Fossilgasfällan i Göteborg. Gruppens målsättningar är att stoppa bygget av fossilgasterminalen GO4LNG i Göteborgs hamn, och annan fossil infrastruktur på framfart i Sverige, till förmån för förnybar energidemokrati.

Några tidigare roller

350.org
Roll: Nationell samordnare. 2013-2016 koordinerade jag den internationella klimatorganisationen 350.orgs arbete i Sverige. Främst genom kampanjstrategi, kommunikation och utbildningsarbete inom ramarna för kampanjen Fossil Free Sverige.

Sámi Grassroots
Roll: Facilitator. Ihop med några av de starkaste personer jag nånsin jobbat med arrangerade vi en skillshare för aktivister från Sápmi i Jokkmokk 2015. Här såddes fröer till vidare samarbeten gällande dekoloniseringsaktivism.

Climate Camp Sweden
Roll: Medarrangör. Fyra organisationer stod 2017 tillsammans bakom ett aktionsläger för klimaträttvisa i Biskopsgården, Göteborg. Fyra dagar av workshops, aktionsträningar och relationsbygge avrundades med en kajakaktion i älven. 

Olydiga medborgare
Roll: Skribent. Ett kul uppdrag för det briljanta gänget bakom projektet Olydiga medborgare, Troja Scenkonst. Här gjorde jag intervjuer och skrev utvärderande texter om projektet, utifrån mitt perspektiv som klimataktivist.

Framöver

Om du vill stötta projekt jag jobbar med eller är nyfiken på olika hittepå, hittar du mig bland annat på Twitter: twitter.com/olivialinander och Facebook: facebook.com/oliviaivilo.