Sidan uppdaterades senast i april 2022

––––––––––

2022 prioriterar jag mitt engagemang i Cloudberry collective framför att bli anlitad som föreläsare, då jag idag har en fast inkomst. Du eller din organisation får ändå gärna höra av er, så får vi se om vi ändå samarbetar eller om jag kan hänvisa er vidare till en annan duktig föreläsare eller workshophållare.

––––––––––

Jag är van föreläsare, workshopledare och mötesunderlättare. Detta är något jag gärna tar betalda uppdrag som, för att möjliggöra mitt vidare idéella engagemang (läs mer om mina idéella hittepån här).

Jag har gästföreläst vid svenska universitet – faciliterat aktiviststrategimöten i allt från Jokkmokk till Bryssel – talat hos kommuner och på regeringskansliet – arrangerat ett stort antal workshops i kampanjstrategi för gräsrötter – panelsamtalat om klimatpolitik och civil olydnad med mera.

Jag har vana av att göra detta såväl på plats som online.

Vill du eller din organisation anlita mig, nås jag på olivia.linander (a) gmail.com och 0738 226 906. Jag är till vardags i Göteborg.

Mina främsta teman

1. Kampanjstrategi; Metoder för att organisera och mobilisera människor

Föreläsningar, workshops och mötesfacilitering för att informera och inspirera grupper till mer strategiskt kampanjarbete, påhittigare rekrytering och en mer långsiktigt effektiv organisering. Upprättande av lokalgrupper, upprätthållande av lokalt idéellt engagemang, kollektiv projektplanering, med mera.

2. Klimaträttvisa; Intersektionell klimatkamp

Vad är klimaträttvisa? Hur hänger klimatförändringarna ihop med andra orättvisor i världen?  Varför är antirasism och feminism också aktivism för klimatet? Varför måste klimatrörelsen arbeta sida vid sida med andra folkrörelser? Föreläsningar kan göras mer eller mindre interaktiva, med möjlighet att skapa ett upplägg med tillhörande diskussionsmaterial + film.

3. Facilitering av strategi- eller utvärderingsworkshop

Strategiworkshop: Vill din förening eller kampanjgrupp ha hjälp att göra en långsiktig plan för er kampanj, eller ha vägledning genom planeringen av er aktion?

Utvärderingsworkshop: Eller söker ni en extern facilitator till att utvärdera en kampanj eller en större aktion? Vad som gick bra — och vad som behöver gå bättre nästa gång.

Jag kan hjälpa er att hålla dessa workshops, antingen fysiskt eller online. Beroende på målsättningar och behov, rekommenderar jag ett pass på 2,5 h eller flera pass (t.ex. 3×2 h).

4. Moderator av online-samtal

Jag modererar och planerar gärna panelsamtal eller liknande.

Jag har arbetat med digitala möten och panelsamtal sedan jag började arbeta internationellt som projektledare 2013, och har stor vana av att hålla engagerande samtal online. Jag har även gått kurs i att hålla stora möten online, att hålla i effektiva hybridmöten (där vissa deltagare är online och andra samlas fysiskt) och att ordna tekniskt med tolkning till olika språk (i Zoom). Hör gärna av dig för att veta mer.

–––––––––––––––––

Vill du se några exempel på föreläsningar jag hållit eller samtal jag modererat, kan du söka på mitt namn på Youtube.